DE FACTO - BIO

Οι De Facto είναι ένα συγκρότημα με κάτι περισσότερο από 25 χρόνια ζωής στην Ελληνική pop/rock σκηνή και με 20 χρόνια δισκογραφικής παρουσίας, που συνεχίζει να συνθέτει, να ηχογραφεί και να δίνει συναυλίες σε όλη τη χώρα μέχρι και σήμερα.
Η ιστορία του συγκροτήματος ξεκινάει στα τέλη του '80 στην Έδεσσα. Στα μέσα της επόμενης δεκαετίας και αφού τα μέλη της μπάντας εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη, καθιερώθηκαν ως ένα από τα σημαντικότερα ονόματα της σκηνής της πόλης.

• Το 1996 υπέγραψαν συμβόλαιο με την Legend.

• Το 1998 κυκλοφόρησε ο πρώτος και ομώνυμος δίσκος τους "De Facto", στον οποίο συμπεριλαμβάνονται τραγούδια όπως τα "Σιδερένια καρδιά" και "Όλης της γης τα μυστικά", που αγαπήθηκε από το κοινό και έκανε σημαντικές πωλήσεις για πρωτοεμφανιζόμενο όνομα.

• Το 2000 ηχογραφήθηκε το πλέον πετυχημένο, ως σήμερα, album του συγκροτήματος, με πωλήσεις που ξεπέρασαν κατά πολύ τα 15.000 αντίτυπα. Ο δίσκος κυκλοφόρησε με τίτλο "Μακρύς καιρός κοντεύει" και συμπεριλαμβάνει μεταξύ άλλων και το αγαπημένο των φίλων της μπάντας "Δεν είναι έτσι η αγάπη".

• Το 2002 κυκλοφορεί ο δίσκος με τίτλο "De Facto III" στον οποίο βρίσκεται άλλο ένα τραγούδι σταθμός στην πορεία του συγκροτήματος, το "Θεσσαλονίκη".

• Το 2004 η Legend κυκλοφορεί ένα "Best Of" με τίτλο "Μπαλάντες".

• Το 2006 ιδρύουν δική τους, ανεξάρτητη εταιρία (Friday Records), και κυκλοφορούν το album με τίτλο "Ως του κόσμου την άκρη" με χαρακτηριστικά τραγούδια τα "Άλλη μια μέρα ζωντανός" και "Παλιές γειτονιές".

• Το 2011 κυκλοφορεί ο δίσκος "Η Αυλή των Θαυμάτων" που περιέχει το “Χωρίς Εσένα”.
• Το 2018 κυκλοφορεί το album "Υπόγειο".

Οι De Facto έχουν δώσει αναρίθμητες συναυλίες σε όλη τη χώρα και συνεχίζουν να είναι ενεργοί κάνοντας αυτό που ξέρουν καλύτερα: να συνθέτουν, να ηχογραφούν και να παίζουν τα τραγούδια τους, ζωντανά, μπροστά στο κοινό τους.

Δισκογραφία:
1. De Facto (1998)
2. Μακρύς Καιρός Κοντεύει (2000) (Χρυσός Δίσκος)
3. ΙΙΙ (2002)
4. Μπαλάντες (2004) (Συλλογή)
5. Ως Του Κόσμου Την Άκρη (2006)
6. Η Αυλή Των Θαυμάτων (2011)
7. Υπόγειο (2017)

Συμμετοχές σε συλλογές:
1. Καιρός Για Επιτυχίες (1998)
2. Legend Rocks (1998)
3. Legend Rocks 2 (1999)
4. Legend Rocks 3 (2000)
5. Legend Ballads (2000)
6. Legend Rocks 5 (2001)
7. Legend Sampler 1 (2001) (Promo)
8. Legend Ballads 2 (2002)
9. Σκηνές Ροκ (2002)
10. Όμορφες Μέρες (2003)
11. Με Το Τραγούδι Καραβοκύρη (2005)
12. Πόσο Σε Θέλω (2007)
13. Legend Ballads (2008)
14. Summer Hits 3 (2008)
15. Τα Κυριακάτικα (2010)
16. 50 Χρόνια Ελληνικό Ροκ 1965-2015 (2015)
17. 50 Χρόνια Ελληνικό Ροκ 1965-2015 Νο2 (2015)
18. Οι Ωραιότερες Ελληνικές Ροκ Μπαλάντες Νο1 (2015)
19. Οι Ωραιότερες Ελληνικές Ροκ Μπαλάντες Νο2 (2015)
20. Το Rock! Της Ζωής Μας (2016)

Links (download & streaming)

Youtube:
https://www.youtube.com/watch?v=YhwIwuDpo6Q
https://www.youtube.com/watch?v=4t4sNeM_SH0
https://www.youtube.com/watch?v=-InRFuNM_kQ

Apple Music:
https://itunes.apple.com/us/album/υπόγειο/1329917787
Google Play:
https://play.google.com/store/music/album/De_Facto_Υπόγειο?id=Btiiznet56lmvrs3zlxc2clxixy
Amazon:
https://www.amazon.com/Υπόγειο-facto/dp/B078P1W65V/
Spotify:
https://open.spotify.com/album/0lB5V7p5CkeYDip3eLvZJo
Copyright  OVER THE WALL FESTIVAL  2019  All Rights Reserved