Οι PANX ROMANA είναι το άσυλο των ημερών της αθωότητας ανήσυχων αμούστακων νεαρών από τα ’70s. Από τότε κρατά το εφηβικό τους όνειρο να κάνουν μια μπάντα που θα είχε δυνατή φωνή και στάση ζωής βασισμένη στην πράξη. Έτσι η μπάντα ήταν παθιασμένα ενεργή από το 1977 με το όνομα  “Παραμάνα Band” αλλά χωρίς μουσικά όργανα.

Όμως ο εμπρησμός του Punk’n’ Roll ήταν αρκετός για να δημιουργήσει την πρώτη πανκ ροκ “συμμορία” της Αθήνας και να εμφανιστούν μέσα  από αυτή οι πρώτες μπάντες του είδους.

Αφού πέρασαν από διάφορα σχήματα, το 1982 δημιούργησαν μια από τις πιο ιστορικές μπάντες της εγχώριας σκηνής, τους Panx Romana,  που ήδη έχει κλείσει 36 χρόνια ζωής με την αρχική τους σύνθεση με την οποία δραστηριοποιούνται στις ζωντανές τους εμφανίσεις και στο studio.

Δε σπάσανε, πιστεύουν ακόμα, έχουν κάτι να μας πουν, να μας φωνάξουν.. «σήμανε συναγερμόοο»…

Σε μια εποχή που καταρρέει, οι Panx Romana με τις καταιγιστικές μουσικές, τους αιχμηρούς και ουσιαστικούς στίχους και τη στάση τους, ενώνουν ολόκληρες γενιές μέσα από τραγούδια για ισότητα, ελευθερία, ανθρωπιά. Ιδέες και έννοιες που βάλλονται με πάθος.
Είναι η δύναμη του συνειδητοποιημένου rock’n’roll που “ζει τ’ όνειρο ακόμα και ας μοιάζει ουτοπία”.

Αυτή η δύναμη είναι που ενώνει φωνές, στην συχνότητα των Panx με διαχρονικά παλαιά, αλλά και νέα τραγούδια μιας μπάντας, που η εποχή μας τη χρειάζεται περισσότερο από ποτέ…

Έχουν κυκλοφορήσει 6 επίσημους δίσκους, κάποιους DIY και έχουν συμμετάσχει σε πολλές συλλογές σε Ελλάδα και εξωτερικό.
Η νέα τους δουλειά, «Pax Americana», είναι σε ατόφια DIY παραγωγή.

Panx Romana και η “Διατάραξη Κοινής Ησυχίας ακόμα καίει διαταράσσοντας τον καθημερινό φόβο…”
Copyright  OVER THE WALL FESTIVAL  2019  All Rights Reserved